Gebruik van onze kleurenwaaier

Uitleg kleurenwaaier.

Het toevoegen van een kleur aan een product wordt wel eens als lastig ervaren. Ondanks alle inspanningen om het zo eenvoudig mogelijk te houden. Met behulp van afbeeldingen leggen wij u stap voor stap uit hoe u een kleur aan uw product kunt toevoegen. In dit voorbeeld kiezen we het product Sigma S2U Gloss.

Extra informatie!

Het toevoegen van een kleur werkt bij ieder product op dezelfde manier. Het kan zijn dat voor een bepaald product minder kleuren beschikbaar zijn. De manier blijft altijd hetzelfde.

1. Kies een optie. Klik op het blauwe vlak met de driehoek (dropdown). U ziet de beschikbare inhoudsmaten van dit product. Selecteer de inhoudsmaat van uw voorkeur.
  2. Kleur toevoegen. U kunt direct een keuze maken uit de meest gekozen kleuren.
  3. Staat uw kleur er niet bij? Klik dan op het blauw vlak met de driehoek (dropdown). Er verschijnt nu een enorme keuze aan kleuren. (uitleg wordt vervolgt).

1. Wanneer u een kleur selecteert verschijnt er een blauwe rand rondom de gekozen kleur.
  2. Er verschijnt extra informatie met daarin vermeldt, de door u gekozen kleur, de kleurenwaaier waar de kleur in voorkomt, en een indicatie van de kleur zoals die bij benadering overeenkomt.
  3. Heeft u een verkeerde kleur geselecteerd? Klik dan op: Kies een andere kleur.

🔎 Kleur opzoeken.

In onze kleurenwaaier vind u duizenden kleuren van de meest uiteenlopende collecties. Wij proberen onze kleurcollectie zo actueel mogelijk te houden en steeds verder uit te breiden.

Er zijn twee manieren hoe u uw kleur kunt vinden.

1. Klik op het blauwe vlak met de witte driehoek. Direct verschijnt er een menu om uw kleur te vinden.
  2. Zoeken: Klik op "Zoek op kleurnaam/nummer.. U kunt nu direct uw kleurnummer invoeren. Let op! Dit luistert best wel nauwkeurig. Heeft uw kleurnummer puntjes, streepjes of een spatie, neem de kleurcode exact. Terwijl u uw kleurnummer/code invoert verschijnen de mogelijkheden.
  3. Klik op de kleur die u wilt. Ook al wordt maar 1 resultaat getoond, u moet altijd de kleur van uw keuze bevestigen door er op te klikken.
  4. In plaats van de zoekbalk, kunt u ook naar beneden scrollen en een van de kleurcollecties aanklikken.

Er worden meerdere kleuren getoond!

Het kan voorkomen dat de door u gekozen kleur meerdere keren wordt getoond. Dit is wat verwarrend. Echter in alle gevallen is het dezelfde kleur, en maakt het niet uit welke u selecteert. Deze kleur kan namelijk voorkomen in verschillende kleurenwaaiers, en wordt om die reden dan meerdere keren getoond.

1. Nadat u een kleur heeft geselecteerd verschijnt de melding met: uw gekozen kleur. Ook wordt de kleurencollectie waar de kleur in voorkomt getoond en uiteraard de gekozen kleur.
  2. Als alles klopt klikt u op de groene kop, in winkelmandje.
  3. Als u uw keuze wilt wijzigen, omdat bijvoorbeeld de kleur niet goed is, klikt u op: Kies een andere kleur.
  4. Als u de inhoud wilt wijzigen, of het aantal, wordt de kleur onthouden, en hoeft u deze niet opnieuw op te zoeken en te selecteren.

Naar Decoprof.nl