Ademende verf

Ademende verf of een ademend verfsysteem wil zeggen dat de aangebrachte verf of verflagen vochtregulerend zijn. Vocht uit de ondergrond kan dus nog wel naar buiten, maar niet terug. De filmlaag van de verf zorgt ervoor dat nadat de verf is opgedroogd niet volledig afsluit. Overtollig vocht kan zo nog wel naar buiten. Een andere naam die ook nog wel eens voorkomt is een microporeus verfsysteem.

⚠️ Opgelet!

Als u een volledig gesloten verfsysteem aanbrengt op bijvoorbeeld geveldelen (vlotdelen), dan kan vocht niet uit de ondergrond weg. Het gevolg is dan dat na verloop van tijd de verf loslaat. Het "opgehoopte" vocht uit de ondergrond duwt als het ware de verf er gewoon af.