Hoe lang kan ik water gedragen grondverf bewaren?

Water gedragen grondverf is wat gevoeliger voor bederf dan synthetische verf. Een gesloten verpakking kan 2 jaar zonder problemen worden bewaard mits op een koele en vorstvrije plaats.

Bij aangebroken verpakkingen is het belangrijk of u direct uit het blik schildert of niet. Indien u uit het blik schildert neemt u verontreinigende stoffen mee het blik in. Dat kan tot gevolg hebben dat de verf sneller bederft omdat water een goede basis is om schimmels een kans te geven.